Prajitura cu gem de prune

PRAJITURA CU GEM DE PRUNE LA BORCAN

 - pentru o tava generoasa de cuptor -

 

Ingrediente :

  • unt 250 gr
  • faina 500 gr
  • zahar 250 gr
  • 3 galbenusuri si un ou intreg
  • esenta rom 3 ml
  • scortisoara 2 gr
  • praf de copt 1 plic si jumatate
  • 2 borcane gem de prune LaBorcan

 

Mod de preparare :

Se mixeaza bine galbenusurile cu zaharul si cu untul timp de 6-7 minute apoi se adauga faina, oul, esenta, scortisoara si praful de copt stins cu o lacrima de zeama de lamiie si se amesteca pina la formarea unui aluat ferm.

Aluatul se baga la frigider pentru ½ ora sa se odihneasca , dupa care cu trei sferturi din acesta se intinde foaie in tava de cuptor . Se aseaza generos gemul de prune LaBorcan pe toata suprafata foii iar cu sfertul ramas de aluat se da pe razatoarea mare astfel incit sa acopere toata suprafata prajiturii .

Prajitura se da la cuptorul preincalzit la temperatura de aproximativ 185 grade timp de 28-30 minute.

Se serveste rece insotita de inghetata de vanilie.

Pofta buna !

Share

Cosul de cumparaturi

Cosul este gol